Datum bekend

Op 7 mei 2017 wordt voor de derde keer op rij de Triatlon Gorssel georganiseerd. Eén van de eerste triatlons van het seizoen 2017. Deze ‘jonge’ triatlon kent ieder jaar meer deelnemers en wordt ieder jaar professioneler. Dit jaar is er een nieuw loopparcours uitgezet en elektronische tijdwaarneming ingevoerd!

Je kunt kiezen uit de afstanden 1/8 of 1/4, individueel of als trio. De start vindt, net als voorgaande jaren plaats op het terrein van zwembad De Boskoele aan de Lindeboomweg 6a in Gorssel. Daar is ook het parc fermé. Op het zwembadterrein zijn voldoende kleedkamers, douches en toiletten. En voldoende parkeerplaatsen op loopafstand.

Het zwemmen vindt plaats in het 25 meter wedstrijdbad van De Boskoele. De fietsroute (20 en 40 km) voert je door het prachtige afwisselende Achterhoekse landschap, over openbare wegen dus het blijft opletten maar veel verkeer is er niet. Het loopparcours is grotendeels in het bos uitgezet met de finish midden in het dorp bij Eetcafé de Hoek, Joppelaan 5 in Gorssel. Daar staan bussen gereed om de deelnemers terug te brengen naar het parc fermé. Maar terug lopen (max. 1 km) kan ook voor wie nog fit genoeg is. Met het parc fermé direct naast het zwembad en een snel fiets- en loopparcours, is dit de triatlon om een goede eerste seizoenprestatie neer te zetten.

Na de triatlon ben je uiteraard van harte welkom in zwembad De Boskoele waar je kunt luieren op de groene ligweide, nog even kunt uitzwemmen in het wedstrijdbad of kunt dobberen in het recreatiebad.

De opbrengsten van de triatlon Gorssel zijn bestemd voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Cystic Fibrosis is taaislijmziekte, een erfelijke ziekte die nog niet te genezen is. Daarnaast wordt per deelnemer een knuffel gesponsord door de Sichting Geef een Knuffel die na de triatlon worden uitgedeeld in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. De totale opbrengst in 2016 bedroeg €2500,-. Dit bedrag is bij elkaar gebracht door sponsoren en de deelnemers. Je zwemt, fietst en loopt dus ook nog voor een goed doel!

Dus, kom uit je stoel en zwem, fiets en loop je alvast warm voor de Gorsselse triatlon, een sportief feestje voor een goed doel.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *